26 oktober 2010

Nattligt besök från räddningstjänsten. But why?

Klockan är nu tjugo i tre på natten, och räddningstjänsten är på väg att åka härifrån. Jag var seg på att sova som vanligt och låg och läste serier då jag funderade vad en lastbil hade att göra här utanför halv tre på natten. Till slut tog nyfikenheten överhand och jag spanade ut. Längs vägen stod två brandbilar och en ambulans. Jag klädde på mig och tände lampan, och när jag tittade ut igen fick en i ambulanspersonalen syn på mig, varpå han gestikulerade åt mig att komma ner och öppna dörren till huset. Jag gav tummen upp och skuttade ut genom dörren och nedför trapporna.

När jag öppnar är det Tomas Lindvall med en till brandman samt den gestikulerande ambulanssjukvårdaren som kommer in och frågar var Jonsson bor, om det är högst upp. Jag replikerar att jag inte vet det eftersom jag inte känner alla grannar, men att det nog är högst upp. Så de följer mig i släptåg upp till min våning och fortsätter sen uppåt. Vad det gällde uppfattade jag inte, och vad det än var som larmet bestod i verkade det vara under kontroll till det att de kom hit. Jag hörde då en dörr öppnas och stängas på våningen ovanför så de blev insläppta, men gick efter någon minut ner igen, och brandbilarna började rulla iväg. Dock dröjde det till just nu innan ambulanssjukvårdaren kom ut och de lämnade platsen.

Läskigt! Man blir ju orolig direkt när man ser att räddningstjänsten är här, och mest undrade jag om det brann eller hade brunnit i en lägenhet ovanför, eftersom det var två brandbilar här, men jag vet inte. Jaja, jag har då gjort min public service med att släppa in karlarna. Det kändes bra. Jag hade frågat vad som hänt, men ville inte störa när de förstås ville fram fortast möjligt, och sedan innan jag visste ordet av hade de lämnat byggnaden. Jag får fråga farsgubben imorgon! Dags att sova nu. Men Casey and Andy är så bra! Godnatt.

Inga kommentarer: